Rosso

Montagner Raboso IGT frizzante

Licht bruisend rood... Als de zon schijnt en de BBQ brand, ben ik er bij!! Plezierig fris en heel licht zoet. Allemansvriendin!!

Montagner Refosco Rosso Millesimato dry

Rode spumante die koel gedronken wordt. Elegante grote persoonlijkheid. Lekker als aperitief en door de hele maaltijd, mits niet te vet, te drinken. De allerlaatste flessen..

Montagner Refosco dal peduncolo rosso DOC

Refosco, een druif met van nature behoorlijk wat tannines. maar niet in deze. Hier spelen ze een hele kleine rol. Zeer soepel en toegankelijk tegelijk. Laat U eens verrrassen!

Monte Tondo Corvina del Veneto IGT

De Corvina druif vind je normaal in de grote Amarone's. Maar op zich geeft ze ook een fraai resultaat! Levendige geur van kers, zwarte bes en zwarte peper. Toegankelijke fruitige en kruidige smaak...

Abbazia Santa Anastasia Nero d'Avola IGP (BIO)

Robijnrood met een paars randje. Rode vruchten en typische kruidige geur. Stevig met een licht droge afdronk. En ook weer biologisch!

Vogadori Valplicella Classico DOC

De druiven worden gedurende 1 maand ingedroogd. Structuur dus! Ook door de 8 maanden houtopvoeding maar niet minder toegankelijk. Ideale rode zomerwijn als begeleider van stevigere visgerechten.

Le Casalte Rosso Toscana IGT

Jonge, krachtige wijn. Dezelfde druiven als het grote zusje Nobile di Montepulciano waardoor de smaak en afdronk lekker droog is.

Le Casalte Rosso di Montepulciano DOC

Jonge zusje van de Vino Nobile di Montepulciano. Iets minder kracht maar ze compenseert dit met onstuimige frisheid. Pareltje!

Monte Bernardi Rossolino Toscana IGT

Beperkt verkrijgbare ‘baby’ Tzingana. Gemaakt van de jongere wijnstokken (10-12 jr oud). Erg gestructureerde volle wijn. Troppo forza voor een piccolo prezzo!!

Borgo delle Oche Refosco dal Peduncolo Rosso IGT

De bijzondere verwijning van deze Refosco maakt haar zeer bijzonder. Deels in RVS, Deels in houten vaten en deels ingedroogde druiven geven zacht, soepele en 'zoete' tannines. Vol smaak en structuur!

Cascina Montagnola Rodeo DOC

Barbera van ±60 jaar oude wijnstokken. Houtopvoeding van 15 maanden. Daardoor elegante en complexe geuren van pruimen, tabak en zoethout. Volle, lange en gestructureerde smaak.

Vogadori Classico Superiore Ripasso DOC


Heerlijke volle Ripasso uit het klassieke hart van het Valpolicella dal. Uniek door de vinificatie methode. Bij diverse gerechten te serveren.

Chianti Classico Annata

La Castellina Tommaso Bojola DOCG

Kruidige Chianti Classico die, bij het volwassen worden, alleen nog maar verfijnder wordt.

Monte Bernardi Retromarcia DOCG

Retromarcia betekent letterlijk ‘achteruitrijden’ of ‘een backup maken’.Met de naam voor deze wijn wordt bedoeld het teruggaan naar de natuurlijke elegantie, charme en karakter van de Sangiovese druif!

Chianti Classico Riserva

La Castellina Squarcialupi DOCG


Riserva met mooie zachte tannines en kruidige aroma’s zoals ze alleen in het hart van de Chianti gemaakt worden.

Monte Bernardi DOCG

Fruitige en aristocratische Riserva. Medium full bodied en al lekker op dronk. Wordt nog veel beter met de jaren!

Monet Bernardi Sa’etta

Sa’etta betekent ‘bliksemschicht’ en is een apart gedeelte in de wijngaard van Monte Bernardi. De Sangiovese druiven (100%) komen uitstekend tot hun recht. Nu al perfect maar na ± 3-5 jaar nog beter! Op zijn minst nog 15 jaar te bewaren….

Super Toscana

La Castellina Réale IGT

Uniek in zijn soort! Deze 100% Merlot Super Toscana heeft een intense kleur en smaak en is prachtig in balans.

Monte Bernardi Tzingana IGT

Deze wijn moet je eigenlijk proeven om te geloven hoe goed ze is! Woorden schieten hier echt tekort! Vol rijp fruit, gebalanceerde tannines en verrassend zacht (nu al). Krachtpatster om nu van te genieten maar bewaar ze en ze wordt nog véél mooier!

Capannelle & Avignonesi 50&50 IGT

Bijzondere samenwerking van de wijnhuizen Capannelle en Avignonesi. 50% Sangiovese van Capannelle en 50% Merlot van Avignonesi zorgen voor een knaller van een wijn. Genieten is hier op zijn plaats!

Nobile di Montepulciano

Le Casalte Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Eén van de beroemde wijnen uit Italië en met recht! Vol, gestructureerd en door de lange houtrijping van 3 jaar bijzonder krachtig maar erg in balans.

Le Casalte Vino Nobile di Montepulciano DOCG ‘Quercetonda’

Net Als de Amarone ‘Forlago’, onder aan deze pagina, wordt deze Vino Nobile alleen in de beste wijnjaren gemaakt… Perfect in balans. Ook om zo van te genieten!

Amarone della Valpolicella

Vogadori Amarone della Valpolicella Classico DOC

Volle, zachte en  klassieke Amarone uit het hart van het Valpolicella dal. Perfect met geroosterd en gestoofd (rood) vlees. Uitstekende partner met wild en oude kazen.

Vogadori amarone della Valpolicella Classico DOC 'Forlago'

Zeer unieke en zeldzame Amarone. Alleen in een top wijnjaar van uiteraard alleen, met de hand geselecteerde, topdruiven wordt deze Amarone gemaakt.